Haberler, Kampanyalar

Haberler, Kampanyalar kategorisine ait (2 kayıt bulundu)
Haberler, Kampanyalar Ekle

ID No: #1073
14.06.2019 15:16

Can Hi-Fi

30 Yılın Jübilesi

30 Yılın Jübilesi

Müzik Aşkına 

Vienna Acoustics’teki çalışmalarımızın temelinde takım ruhu yatıyor ama iş takım ruhunu hayata geçirmeye geldiğinde sıra dışı sonuçlar elde etmemizi sağlayan tek motivasyonumuz müziğe aşkla olan tutkumuzdur.

1989 yılında kurulmuş olan Vienna Acoustics, otuz yılı aşkın süredir Viyana’da kalitesi ve sesiyle diğer hoparlörlerin arasında öne çıkan el yapımı hoparlörler üretmektedir.  

Firmanın kurucusu ve baş tasarımcısı olan Peter Gansterer, Vienna Acoustics’in karakteristik özelliklerini bugün de ilk kuruluş yıllarında olduğu gibi belirleyen kişi.

Bir hoparlörü muhteşem kılan şey ise farklı sanat dallarının bir sentezi olmasıdır. Hoparlörler, seslerini, kombinasyon halinde kullanılan sayısız ses belirleyici parametrenin ahenginden alır. Bir high-end ses sisteminin vazgeçilmez bileşeni olan hoparlör, ait olduğu sistemin kompozisyonunu yansıtan organik bir bütündür.   

Peter Gansterer bu konunun duayeni. Peter, akustik mühendisliği okuduğu Viyana’da rüştünü ispatlamış hakiki bir müzik ve yeniden müzik üretimi tutkunu.

Peter, Viyana’nın muhteşem konser salonlarında yürüttüğü çalışmalar vasıtasıyla, canlı müziğin dinamiklerini zamanla derinlemesine anlamış ve eşsiz bir tersine mühendislikle yaşadığı tecrübeleri yeniden üretebilen olağanüstü hoparlör tasarımları geliştirmiştir.

Tasarım çalışmasının merkezini oluşturan, hoparlörün birçok parçasının kendine has özelliklerinin başarıyla birleştirme işi, giriftliği sebebiyle sanat diye adlandırılabilir. Zira burada el işçiliği, hoparlörün zarif bir müzik enstrümanı gibi akortlanması ve dengelemesi gibi unsurlar söz konusudur. Çok az insana böylesine büyük bir yetenek bahşedilmiştir.

Uzun yıllar içinde Vienna Acoustics hoparlörleri dünya pazarında kendilerine önemli bir yer edindiler.

Bizim mottomuz takım ruhu ama girift tasarım sanatının icrası olağanüstü yetenekli bir insanın ellerinde.   

Haydn Jubilee

Hayat bir meydan okumadır. Trendlerin son sürat değişim gösterdiği zor zamanlarda yaşıyoruz.

Uzun vadeli stratejimiz olan alçak gönüllük ve vizyoner kişilerden oluşan çekirdek ekibimiz sayesinde, 2019 yılında 30’uncu yıldönümünü kutlayan istikrarlı ve bağımsız bir şirket haline geldik.

Ürünlerimize karşı beslediğimiz güçlü duygular ile müziğin yapabilecekleri karşısında yaşadığımız o değişmez hayranlığın birleşmesi bizi bugünlere getirdi.

Biz de, öyleyse neden bu olayı 30 yıldır yapmayı en iyi bildiğimiz şeyle, yani dayanıklı, müzikal ve kaliteli bir hoparlörle kutlamayalım dedik.

Vienna Acoustics değerlere saygı duyan bir firmadır, bu sebeple 30’uncu yılımızı kutlamak üzere çıkardığımız bu modelde full range hoparlörlerimizin performans standartlarına yaklaşabilmek için hiçbir çabadan kaçınmadık.

 

HAYDN Jubilee sınıfındaki hiçbir hoparlörün sahip olmadığı düzeyde müzikal doğruluk ve hassasiyete sahip bir ürün. Öyle ki herkesin sahip olmak ve birlikte yaşamak isteyeceği bir hoparlördür. Seste doğallığı ve saydamlığı zengin bir bas temeline oturtan Haydn Jubilee, kompakt boyutlarına rağmen muhteşem bir performans ortaya koyuyor. Enstrümanların tüm tınısal renklerini, narin bir armonik yapı ve maksimum hassasiyetle sunuyor.

 

Tüm high-end tasarımlarımız gibi, Haydn Jubilee’de de, X3P teknolojisine sahip saydam konilerimiz gibi maliyetli bileşenleri tercih ettik. Keza Haydn’ın doğal ve zengin armonik yapısının temelini oluşturan da bu.

Hoparlörün crossover tasarımını, elle seçilmiş kapasitörler, endüktanstan bağımsız olmaları sebebiyle seçilmiş, toleransı %1’in altında kalan metal oksit film rezistanslar oluşturuyor. Tüm bu öğeler bizzat Peter Gansterer tarafından gerçekleştirilen sayısız dinleme sonrası kalibre edilmektedir.

Ayrıca HAYDN’ın müziğe sadık kalarak ve aynı zamanda da kurulumu ve kullanımı kolay bir hoparlör olabilmesi için de büyük bir özen gösterildi. Onunla eşleştireceğiniz elektronik cihazların hiç de pahalı olmalarına gerek yok, zira Haydn’ı tasarlarken üst düzey müzikal performansı kolay ve ekonomik işletimle bir araya getirmeyi hedefledik.

Bağlantı uçlarından, her zaman tercihimiz olan İskandinav ipek kubbeli tweeter’lara, kabin yapımından crossover tasarımına, hoparlörün bileşenlerinin her biri Vienna Acoustics için özel olarak üretilmiştir. Şık bir mobilyaya benzer kabini elle birkaç kat lakelenmiştir.

Bu yıldönümü edisyonunun en önemli özelliği, onun sizlere teşekkür etmek için çıkartılmış olması. Bu sebeple Haydn Jubilee’yi yalnızca üretim maliyetini karşılayacak bir fiyata sizlere sunuyoruz.

 

Tüm müzik severlere…

Bize bunca yıldır ilham veren ve bizleri destekleyen iş ortaklarımıza…

Bizleri evine buyur eden herkese…

Teşekkürler!