Haberler, Kampanyalar

Haberler, Kampanyalar kategorisine ait (0 kayıt bulundu)
Haberler, Kampanyalar Ekle

ID No: #1180
25.07.2020 10:10

Can Hi-Fi

Dünyanın en eski pikap kartuşu üreticisi olan Goldring pek yakında stoklarımızda !

GOLDRING’İN ÖYKÜSÜ

 Kalite, İnovasyon, Tarih

Goldring’te bizler 100 yıllık zengin mirasımızla ve uzmanlığımızla övünüyoruz. Goldring markası uzun süreden beri, İngiliz hi-fi camiasıyla ilgili muhteşem olan her şeyle eş anlamlıdır ve kalite, inovasyon ve güvenilirlik gibi sıfatlarla yakından ilişkilendirilen bir isimdir. 


Kuruluş yılı 1906
Goldring hayatına 1906 yılında Berlin’de başladı; Çek asıllı iki kardeş Heinrich ve Julius Scharf, Gebrüder Scharf ismi altında yeni filizlenen gramofon endüstrisi için parça üretmeye bu yıl başlamışlardı. Scharf kardeşler en başta gramofon iğnelerine, kurmalı motorlara ve regülatör yaylarına odaklanmış olsalar da çok geçmeden daha sofistike “ses kutuları” üretme işine girdiler ki bunların hepsi modern manyetik pikapın ataları olan tamamen akustik cihazlardı.


1920’ler
Kalitenin markası

1920’ler boyunca ürün geliştirme çalışmalarına devam edildi ve 1926 yılında yeni Juwel Electro ses kutusu piyasa sürüldü. Bu yepyeni üründe bir adet mika diyafram kullanılmış ve Goldring ismi güvenilirliğin ve kalitenin belirtisi olacak şekilde marka olarak ürünün üzerine yazılmıştı. Bu ses kutuları en son çıkan elektrik gücüyle kaydedilmiş gramofon plaklarından maksimum düzeyde ses kalitesi almak üzere özel olarak tasarlanmışlardı, dolayısıyla adında geçen Electro kelimesi de buradan geliyordu.   


1930’lar
İlk Elektrikli Pikaplar

Scharf kardeşler inovasyonun en ön saflarında kalmayı başarıyorlardı ve nihayet yeni filizlenen elektrikli pikap endüstrisi için 1930 yılında kendi teknolojilerinin patentini aldılar. Şirket 1933 yılında İngiltere’ye taşındı ve burada yönetime Heinrich’in oğlu Erwin geçti ve ona daha sonra erkek kardeşi Freddie de katıldı. Bu iki kardeş, şirketi yenilenme sürecine sokarak, Scharf Bros adıyla Woodford, Essex’te yer alan ve bizim de halen geleneksel akustik ses kutuları ve yeni elektrikli pikaplar üretmeyi sürdürdüğümüz fabrikada işleri birlikte yürüttüler. 


Goldring 33/5 elektrikli pikap ile ilgili görüşler
" Pikap, orta ton iğnelerle (Çelik fonograf iğneleri) normal plaklarla gayet iyi performans sergiliyor, yeniden üretim temiz ve net, yalnızca yüksek volüm düzeylerinde tizlerde biraz köşeli. Fakat alt frekansları aşırı abartma eğilimi yok.  The Gramophone, Şubat 1935

1940’lar
2’inci Dünya Savaşı

2’inci Dünya Savaşı sırasında, Woodford’taki fabrikamızın bir kısmını savaş gereksinimlerinin karşılanmasına ayırdık ama yine de savaşın başlamasından evvel başladığımız ar&ge çalışmalarımızı da bir yandan sürdürdük. Scharf Bros bu evrede manyetik pikap kartuşu model 100’ü ve ilk fabrikanın havadan atılan bir V-1 bombasıyla tamamen yıkılmasının ardından kurulan Dalston, East London’daki yeni bir fabrikada çok yönlü Headmaster pikap kolunu geliştirdi.


1950’ler
Devir (Turnover) Tekonolojisi
1953 yılında şirketin resmi adı artık “Goldring Manufacturing (GB) LTD.” olmuştu ve çok geçmeden imalatın her evresinde yaklaşık 100 işçinin çalıştığı East London’daki Leytonstone’a taşınılmıştı. Scharf kardeşler yollarına No.500 gibi çığır açan ve büyük başarılar elde eden manyetik pikaplar geliştirip üreterek devam ettiler. No.500’ün “devir hızı” 33/45 olan çift safirli iğnesi vardı ve eski tasarımlardan daha küçük ve hafifti. Ayrıca o güne dek yapılmış en düşük dinamik kütleye sahip hi-fi kartuşu olarak nitelendiriliyordu. Goldring 500, BBC tarafından sıklıkla kullanılıyordu ve ünü tüm dünyaya yayılmıştı ki bu da Goldring’in küresel üne sahip hi-fi üreticileri saflarında bir yer edinmesini sağlamıştı.   


Goldring 500 turnover pikap ile ilgili görüşler 
"Goldring en son kartuşu No.500 her şeyin cevabı… Kartuşun muazzam bir uzun frekans menzili var ve şahsen ben genliği geniş plaklarda bile lineer olmayan herhangi bir distorsiyon tespit edemedim. Tasarımı sayesinde hakikaten de, savaş öncesi günlerden kalma döner demirli pikaplarımızla yaşadığımız sorunların hepsini çözmüş gibi görünüyor.  The Gramophone, Şubat 1955


1960’lar
Stereoda başarı

1960’ların başlarına gelindiğinde, stereo LP’lerin popüler olmasıyla en son çıkartmış olduğumuz model 600 kartuşumuzu stereo olarak çalışacak şekilde modifiye ettik ve bu modelin adını model 700 koyduk. Ancak bu yeni kartuş, stereo plakları düzgün çalamayacak kadar kütleli/ağırdı ve uç kütlesi de çok fazlaydı. Dolayısıyla tamamen yeni bir tasarım üzerinde çalışılmaya başlandı ve 1967 yılında G800 “değişken manyetik dirençli” kartuşumuz piyasaya sürüldü. Derhal başarıya kavuşan bu yeni tasarım, kartuşun döner kütlesinin düşük tutulabilmesine imkân sağlayarak, 2 gramdan daha hafif bir çalım ağırlığını mümkün kılıyordu. Bu da onu hif-fi ensüdtrisinde yaşanan bu patlama devrinde dünyanın dört bir yanında üretilen daha hızlı dönen pikaplara takılan hafif pikap kollarıyla uyumlu hale getiriyordu. 


G800SE kartuşuyla ilgili görüşler
"Bu makaleyi okuyan hiç kimsenin aklının köşesinde Goldring 800 Super E’nin, çok makul fiyata sahip birinci sınıf bir pikap olduğuna dair şüphe kalmamalı ki bu özellikleri onu gitgide daha fazla sayıda insan tarafından tercih edilen en iyi ve en pahalı döner mıknatıslı tasarımlarla aynı lige sokmaktadır. Bay Scharf ve meslektaşlarını bu girişimleri için yürekten kutluyoruz zira bu kartuş bu tipte ve sınıfta ilk İngiliz ürünüdür ve dünya piyasasında Amerikalı “büyük silahlara” karşı rekabet edebilecek düzeydedir. 

Hi-Fi News, Mayıs 1969

Goldring Lenco
1950’lerde Goldring, İsveçli pikap üreticisi Lenco ile ortaklık kurmuş ve bu ortaklık 20 yıl kadar sürmüştü. Bu ortaklığın sonucu olarak büyük övgüler alan GL75, 1967 yılında çıkartıldı. Bu, yapım kalitesi ve üstün gergi tekeri tasarımıyla modern zamanların eleştirel bakışları altında bile övgü alabilecek bir üründü.

 

1970s
Döner Mıknatıslar

Goldring 1960’ların sonları ve 1970’lerin başlarında büyük başarısının keyfini sürüyordu, borsa değeri çok yüksekti ve bunun üzerine 1974 yılında Bury St.Edmunds’taki daha büyük bir tesise taşınıldı ve 300 kişi işe alındı. İşte 900 serisi burada tasarlanıp üretilmiştir. Manyetik materyallerdeki ilerlemeler, minicik ama güçlü mıknatısların iğnenin tepesine doğrudan takılabilmesini mümkün kılmıştı ve işte döner mıknatıslı ilk kartuşlar da böyle doğmuştu. Şirketin adı 70’lerin sonlarında Goldring Products Ltd. olarak değişti ve yönetim Heinrich Scharf’ın torunu Gerry Sharp tarafından üstlenildi.   


1980’ler
İlk Döner Bobin

Samaryum-kobalt ve daha sonrasında neodim gibi son derece güçlü mıknatısların mevcut hale gelmesiyle Goldring de sabit bir mıknatıs ve bir döner bobin kullanarak çok daha ileri düzey kartuşlar geliştirmeye başlamıştı. 1983 yılında piyasaya sürülen Electro II, ilk MC (Döner bobinli) kartuşumuzdu ve dönüş kütlesinin düşük olmasıyla ve düşük çıkış empedansıyla ön plana çıkan bir kartuştu. MC teknolojisi Eroica ve Excel ismi verilen kartuşlarımızda daha da iyileştirilirken, MM kartuş üzerine geliştirme çalışmaları sürüyordu ve 1985 yılında ilk orijinal 1000 serisi piyasaya sürüldü.


Eroica kartuş ile ilgili görüşler

"Eroica’nın mükemmeliyetini kanıtladığı şeylerin başında insan seslerinin iletimi geliyor. Herhangi bir vokali, hoş bir doğallık izlenimi veren belli belirsiz ama dokunaklı bir kaliteyle sunuyor. Çok ölçülü ve son derece toleranslı… Rafine ve pürüzsüz bir ses arayanlar mutlaka Goldring’in Eroica’sına göz atmalılar. What Hi-Fi, Ekim 1987

1990’lar
Inovasyonlara devam

CD teknolojisinin 1980’lerde ortaya çıkmasıyla birçok müşteri de plaklardan ve pikaplardan uzaklaşmaya başlamıştı. Bu, Goldring’in küçülmeye gittiği ve bileşen imalatını dışarıdan tedarik ederek kendisine teknik geliştirmeye odaklanma olanağı sağladığı ama yine de kartuş tasarımında ön planda yer aldığı bir dönemdi. Yüksek performanslı Elite MC kartuşlar işin meraklıları için bu evrede geliştirildi ve 1000 serisi MM kartuşlara iyileştirmeler yapıldı.  


2000’ler
Yeni bir yüzyıl

Şirket yeni bir yöne saparak 2000’lere bir pikap tasarımıyla girdi ve 2003 yılında piyasaya sürdüğü GR1’i, 2005 yılında piyasaya sürülen ödüllü GR-2 izledi. Kartuş geliştirme çalışmaları sürüyordu ve düşük dönüş kütleli bir döner demir tasarımının uygulandığı 2000 serisiyle birlikte ileri düzey bir stylus profili serisi de çıkartıldı. Goldring, Bishops Stortford’a taşındı ve 2009 yılında amiral gemimiz Legacy MC kartuş piyasaya sürüldü; Legacy MC, modern malzemelerle, imalat teknikleri üzerine çok eskiye dayanan deneyimlerimizi birleştirdiğimiz inovatif bir tasarıma sahipti.

 
2010’lar 

Yeni Bir Nesil

2010’ların başlarında plakların yeniden popülerlik kazanması ve genç neslin pikap ve kartuşlara ilgi duymaya başlamasıyla yeni bir pazar doğmuş oldu. Goldring’in buna tepkisi E serisini üretmek oldu ki bu seri bir grup kaliteli ama giriş düzeyi MM kartuşu kapsıyordu ama yine de bu kartuşlar plak severler tarafından büyük övgüyle karşılandı. Bu süreçte MC kartuş geliştirme çalışmalarımızı da sürdürdük ve yeni çıkan teknolojileri kullanarak Ethos’u, yani 2018 yılında piyasaya sürdüğümüz üstün performanslı döner bobinli kartuşumuzu yarattık.


E3 kartuş hakkında görüşler
"E3 vasıtasıyla dokunaklı vokallere, sert davul vuruşlarına kavuşmak mümkün, üstelik ortaya çıkan enerjinin dozu da yerinde. Ürettiği ses net, detaylı ve son derece hoş. Bu düzeyde bir kartuştan daha fazlasını beklemek yanlış olur. Kartuşu yenilenmesi gereken orta halli bir pikabınız varsa, bundan daha iyi bir alternatif yok diyebiliriz. E3 tam size göre.  


What Hi-Fi, Nisan 2018