Haberler, Kampanyalar

Haberler, Kampanyalar kategorisine ait (2 kayıt bulundu)
Haberler, Kampanyalar Ekle

ID No: #1152
27.02.2020 17:07

Can Hi-Fi

Paranın satın alabileceği en saf A class transistörlü tasarımları arıyorsanız safkan İngiliz Sugden burada sizi bekliyor..

Masterclass ANV-50, Sugden Audio’nun 50’inci kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere piyasaya çıkarttığı yeni bir entegre amplidir.

İnovatif özelliklere sahip eşsiz tasarımı özel geliştirilmiş ses devrelerini de kapsamaktadır.

Sugden, 1967 yılında dünyanın ilk katı hal saf A sınıfı amplisi olan A21’i çıkartmıştı. ANV-50, Britanya ses mühendisliğinin bu altın çağını günümüzün ses meraklılarının ve müzik severlerinin talep ve tercihlerine odaklı bir tasarımla yeniden yaşatmayı vadediyor.

​ANV-50’nin özünü oluşturan şey saf A sınıfı bir ampli ve bu ampli de ileri düzey bir “ideal” nihai çıkış katıyla birleştirilmiş. Bu eşsiz iki katlı amplifikasyon sistemi imzamız olan saf A sınıfı sesini garanti altına almaktadır ve çok çeşitli hoparlör sistemlerini sürebilme yetisine sahiptir.   

​Sofistike nihai çıkış katı, yüksek empedans çıkışlı amplinin çıkışıyla eşleşme sağlayacak şekilde, değişen yüklere ve distorsiyonlara bağlı olarak güç çıkışı kısmında meydana gelebilecek hataları düzelten bir komparatör (karşılaştırıcı) ve düzeltme devresi içermektedir. Bu, sinyalin özgünlüğünü korurken, yük denge ve istikrarı arttırır ve çıkış empedansını sıfıra inmeye zorlar. Sugden Hata Düzeltme devresine sahip bu özel çıkış katının açık döngü çıkışı empedansının son derece düşük olması, oldukça tiz frekanslarda bile yüksek sönümleme faktörü elde edilmesini sağlar. Bu çıkış katı genel Akım-Geribildirim’den faydalanmaktadır.    

Güç amplisi ve preampli tamamen Doğru Akım kuplajlı olduğundan sinyal yolunda parazit yapabilecek ya da ses kalitesini bozabilecek hiçbir kapasitör bulunmamaktadır. Sugden A Sınıfı amplilerin en önemli özelliklerinden biri güç kaynaklarıdır. Zira kullanılan güç kaynağının durağan akımı ve güç rezervleri yüksek olduğundan, çıkış daima herhangi bir sinyale anında tepki vermeye hazır haldedir. Bu onu, gücü bir transformatörden ve bir köprü rektifiyerinden almayı bekleyen bilindik AB sınıfı amplilerden farklı kılmaktadır. ANV-50, 1 MHz’lik bir bağlama güç kaynağından faydalanmak suretiyle bunu bir adam ileri taşımaktadır. Bu bağlama güç kaynağı, Saf A Sınıfı ampli kısmı açılır açılmaz anında güç sağlamak üzere harekete geçer.     

Güç kaynakları yüksek akımlı, hızlı ve inanılmaz derecede stabildir. Arıza veremeden 100 yıl dayanabilen kaynaklardır. ​

ANV-50 bir entegre ampli olduğundan dolayı içinde ona özel olarak tasarlanmış bir adet dahili pre-ampli bulunuyor. Devresi bir line drive (hat sürücüsü?) tasarımıdır ve tamamen yüksek kalitede minimum sayıda bileşenden faydalanmaktadır. Bu ona çok açık ve doğal bir ses katar ve dikkatli ve titiz mühendislikle “azın çok olabileceğini” en iyi şekilde sergiler.

​ANV-50 bir giriş sinyali almadığında güç tüketiminin yalnızca 20 Watt’ta kalması onu son derece verimli hale getirmektedir. Isı yutucular dışa kasaya minimum düzeyde temas edecek şekilde içe monte edildiklerinden elinizi sürdüğünüzde sadece hafif bir sıcaklık hissedersiniz.  
 

ANV-50’yle istediğiniz hoparlörü kullanabilirsiniz. Düşük empedanslarda ikiye katlanabilen 8 Ohm’a 50 Watt’lık çıkışıyla, odanın büyüklüğü ve hoparlörün hassasiyeti bir sorun olmaktan çıkar. Böylece daha geniş bir hoparlör yelpazesinin keyfini sürmek mümkün hale gelir.