Haberler, Kampanyalar

Haberler, Kampanyalar kategorisine ait (2 kayıt bulundu)
Haberler, Kampanyalar Ekle

ID No: #1185
16.08.2020 20:12

Can Hi-Fi

Thorens td 124 dd – bir efsanenin yeniden doğuşu..!

Thorens TD 124 DD – Bir Efsanenin Yeniden Doğuşu

14 Ağustos 2020

Thorens yeni TD 124 DD ile markanın tarihindeki en efsanevi pikaplardan birine yeniden can veriyor. TD 124’ün orijinal konsepti, modern yaklaşımlardan faydalanılarak çok büyük oranda geliştirildi ve artık bu pikap eşsiz bir geriçalım kalitesi sunabilir hale geldi.

THORENS TD 124 DD – GELENEĞİN İNOVASYONLA BULUŞMASI

Orijinal TD 124 1957 yılında piyasaya sürüldü ve dünyanın dört bir yanındaki sayısız yayın stüdyosunda on yıllar boyu kullanıldı. Hevesli müzik severler de bu son derece hassas pikabın niteliklerini çok geçmeden keşfettiler. TD 124’ün sadık hayran kitlesi bugün bile ona bağlılıklarını korumaktadır. 

Thorens şimdi de bu geleneğin üzerine inovatif teknolojiler sayesinde tamamen yeni bir TD 124 DD inşa ediyor. Sadelik yanlısı tasarım ve temel yapım tekniği orijinal pikaba dayalı ama bu yeni versiyonun yüksekliği ayarlanabilir alüminyum şasisi artık titreşim emen kauçuk malzemeler üzerinde oturuyor. Orijinaldeki sürtünme çarklı ve kayışlı sürücü yerine, yeni TD 124’te “Hassasiyeti Yüksek” bir doğrudan sürücülü motor kullanıldı. Bu, hem güçlü bir tork ve çok hassas bir hız kontrolü sağlarken, hem de sürücüden gelen istenmeyen titreşimlerin tablaya ulaşmasını engelliyor.  

THORENS TD 124 DD – EN İYİ SESİ ÜRETMEK ÜZERE YAPILDI

TD 124 DD’deki diğer bir yenilik de TP 124 pikap kolu. Zevkinize göre seçtiğiniz herhangi bir kartuşa göre her türlü parametresi ayarlanabilen bu pikap kolu yakuttan bir rulman ve yumuşakça yerleştirmeyi ve iğnenin çıkartılmasını mümkün kılan patentli elektrikli kol kaldırıcısı ile yenilikçi bir kaydırmazlık çözümü sunmaktadır. 

Çok geniş ayar seçeneklerine ek olarak, kolla birlikte gelen kafa, kartuş seçimi konusunda büyük bir esneklik sağlıyor. TD 124 DD aynı zamanda ayrı olarak da satılan Thorens SPU TD 124’le de uyumlu, biraz ağırca bir karşı ağırlıkla birlikte sunulmaktadır. Bu da yine başka bir efsanevi plak ve pikap ekipmanı olan Ortofon SPU’nun güncellenmiş bir versiyonudur. Thorens, SPU 124’ü sıra dışı olanın peşinde koşan plak meraklıları için Ortofon ile birlikte yaratmıştı.  

Thorens, TD 124’ün geliştirilmesi evresinde ses performansı konusunda büyük beklentileri olan dinleyicileri tatmin edebilmek için her detaya özen gösterdi. Kaliteli bir harici güç kaynağı ünitesi parazitsiz güç aktarımını garanti altına alıyor. Dengelenmemiş çıkışlara ilaveten, ideal sinyal iletimini garantileyen ve böylece TD 124 DD’yi uygun bir fono preampliyi içeren bir high-end sisteme bağladığınızda en iyi sesi elde edebilmenizi sağlayan dengelenmiş XLR konnektörler de mevcut. 

2020 yılının Eylül ayından itibaren satışa sunulacak olan Thorens TD 124 DD için belirlenmiş perakende fiyatı 7990 € + KDV

Thorens SPU TD 124 (ayrı satılan) de 1990 € + KDV fiyatla Eylül 2020’den itibaren sipariş edilebilir.