Haberler, Kampanyalar

Haberler, Kampanyalar kategorisine ait (2 kayıt bulundu)
Haberler, Kampanyalar Ekle

ID No: #1059
12.03.2019 15:31

Dükkan Hifi

WaterPlanet 1. Referans Konser, Kayıt ve Söyleşileri - Program içerikte yazılıdır.

High-Fidelity, yani yüksek sadakat. Sıkça kullanılan ama üzerinde düşündüğümüzde, sadakatin neye olduğunun dahi tartışmalı olduğu bir konu. En basit hali ile müzisyenler çalıyor, mühendisler kaydediyor, bizler de bu müziği evlerimizde yeniden yaratmaya çalışıyoruz. Bu dinletilerimiz esnasında birçoğumuz sistemimiz doğal çalıyor, baslar dengesiz, tizler az duyuluyor gibi yorumlar yapıyoruz. Ekipman seçimlerinde bunları esas alıyor, kararlar veriyor, ciddi fonlar ayırıp, değerli vaktimizi bunun için kullanıyoruz. Fakat esasında duyduklarımızın, müzisyenlerin çalmasından mı, kayıt edildikleri mekânın etkisinden mi, mühendisin seçimlerinden mi olduğunu bilemiyoruz. Yaptığımız yorumlar, kendi yarattığımız ve üstelik de değişken bir ideali referans alıyor.

 

Sorun bu kadar olsa birçok çözüm üretilebilir, ama ötesi var Dinlediğimiz müziklerin büyük çoğunluğu zaten hiç var olmamış bir performansı yansıtıyor. Ayrı zamanlarda, farklı odalarda kaydedilmiş müzisyenler, üst üste kayıtlar, mühendislerin ekledikleri ve çıkardıkları, kayıt ekipmanın kattığı renkler diye uzuyor gidiyor bu liste.

 

O zaman sistemimizi nasıl daha sağlıklı değerlendirebiliriz? İşte bunu sorgulamak ve daha sağlıklı değerlendirebilmek için bir konser, kayıt ve dinleti ortamı kurguladık. Öncelikle müzisyenlerimiz, akustik performanslar verecekler. Bunları çok yalın ama en üst seviye ekipmanlar ile kayıt edeceğiz. Katılımcılar da bu kayıt olan konser ortamının içinde eşzamanlı olarak bulunacaklar. Sonrasında ise her katılımcıya bu konser kayıtlarının sıkıştırılmamış ve oynanmamış halleri verilecek. Evinize döndüğünüzde, bu kayıtları kendi sistemlerimizde dinleyerek sisteminizin sadakati hakkında yorum yapabilmek için bir referansınız olacak. Etkinliğimiz sadece bu konser/kayıt kurgusu ile sınırlı değil. Uzman isimler bize kayıt teknolojileri, müzik ve kayıt tarihi ve mekan akustiğinin etkileri üzerine konuşmalar yapacak. Ayrıca sponsorlarımızın sağladığı referans sistemlerden başka dinletiler de yapacağız

 

Kurguladığımız konser/kayıt ve dinleti kurgusu, istediğimiz seviyede olabilmesi açısından büyük bir kalabalığı kaldırabilecek bir kurgu değil. Öncelikle tüm katılımcılar belirli bir mesafeyi aşmadan ve fazla sağda solda kalmadan dinleyebilmeli dedik ve tüm katılımı 60 kişi ile sınırlandırdık. Kayıtları ve duyumumuzu etkilememesi için de otelimizi tümüyle bu 60 kişiye ayırdık.

 

Eğer siz de etkinliğimize katılmak, konser ve kayıtlarda bulunmak, ardından elinizde bu kayıtlar ile daha sağlıklı değerlendirmeler yapabilmek ve değerli konuşmacılarımızı dinlemek, sizinle ortak merakları olan kişilerle keyifli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Waterplanet Otel’de buluşalım. Sınırlı yerimiz olduğundan bilet satışı yapmayacağız, sadece ön kayıt yapanlara geri dönüş yaparak bilet alma şansı sunabileceğiz.

 

Etkinliğimiz 13 Nisan Cumartesi öğlene doğru başlayıp, 14 Nisan Pazar akşamüstü sona erecektir. Yeme, içme, konaklama, konserler, sizlere verilecek kayıtlar ve uzman söyleşilerine katılım satın alınan biletler dahilindedir. Çok yakında sayfamızda etkinlik takviminin detaylı planlamasını görebileceksiniz. Ayrıca sayfamızda, şimdiden kesinleşmiş olan gruplarımız, konuşmacılarımız ve kayıt mühendisimiz hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Ön kaydınızı yaptırın ve buluşana dek müzikle kalın!

Detaylı Bilgi : https://www.wpref.org




Etiketler